Kenyában önkénteskedik a 93 éves nagymama

Fotó: Facebook

 

Unokája, Elisa a Facebookon osztotta meg azt a fényképet, amelyen nagymamája botjával és kis piros bőröndjével beszállásra készül a velencei repülőtéren: „Ez az én nagymamám, Irma, egy kilencvenhárom éves fiatal lány, aki ma éjjel Kenyába indult. Nem turistaútra, ahol kiszolgálják és gondoskodással veszik körül, hanem azért, hogy árvaházban élő gyerekekhez látogasson el egy faluba. Megmutatom nektek, mert azt hiszem, mindannyiunknak meg kell őriznünk magunkban egy kis őrültséget ahhoz, hogy ne csak túléljünk, hanem éljünk. Nézzétek csak! Ki lenne képes megállítani? Szeretem!” A poszt néhány óra alatt bejárta a világhálót, és mostanáig nyolcvanezer kedvelést kapott.
Irma szegény családban született, és huszonhat éves volt, amikor három kisgyerekkel özvegyen maradt. Közülük az egyik később meghalt. Éjjel-nappal dolgozott a földeken és egy étteremben, hogy el tudja tartani a gyermekeit.
Most több mint tízezer kilométernyi útra indult, egy kenyai árvaházba. Egy ismerős házaspáron keresztül, amely évente jár önkénteskedni Kenyába, korábban már küldött pénzt az árvaháznak, amikor arra gyűjtöttek, hogy kutat fúrjanak az ott lakók ellátására. Most pedig úgy döntött, nemcsak pénzt küld, hanem a személyes segítségét is felajánlja. Azt mondta a lányának, Graziellának: „Ha velem jössz, odamegyek.” És a lánya vele tartott.
Unokája pedig, aki nyaranta a görög menekülttáborokban segíti a szíriai menekülteket, büszkén osztotta meg a fotót a közösségi oldalon.

Forrás: Il Giornale di Vicenza
Fordította: Thullner Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .