Kék séta az autizmussal élőkért

Fotó: Székesfehérvár.hu

 

Idén a helyi önkormányzat és a Székesfehérvári Egyházmegye mellett több oktatási intézmény is részt vett a szervezésben. A sétán jelen volt Mahlerné Köfner Anikó kuratóriumi elnök, Spányi Antal megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester. Az autizmus nincs összefüggésben az értelmi képességekkel, viszont az autizmussal élők kapcsolatteremtő és kommunikációs képességei, szociális-érzelmi megnyilvánulásai eltérnek az átlagostól. A világnapon, amely az autizmus spektrumzavarra irányítja a figyelmet, számos szervezet és az Egyház képviselői, köztük Spányi Antal megyéspüspök, az esemény fővédnöke is kifejezte elkötelezettségét a szemléletformálás és az elfogadás mellett.
A résztvevők az Országalmánál találkoztak, és a Fő utcán sétáltak végig. Az Autista Klubhoz, valamint az Autisták Országos Szövetsége székesfehérvári Info-Pontja és a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány által elért érintettekhez és családjaikhoz csatlakoztak az Arany János iskola Budai és Seregélyesi úton működő tagozatainak diákjai, az Ezredéves iskola néhány tanulója, az Érted Vagyunk Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai, a csókakői Autifarm lakói és a Szent Kristóf Ház lakói is. A figyelemfelkeltés sikerét az jelzi, hogy idén a kék sétán nem csak autizmussal élők családtagjai, barátai és nem csak pedagógusok vettek részt.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .