Kattárs – 2014

A szociális és társadalmi tevékenységek – tudomány, művészet, gazdaság, sport, fenntartható fejlődés, család, lelki élet, a kisebbségi kérdések, a fogyatékkal élők, az oktatás, nevelés – bemutatása mellett komoly és szórakoztató programok egész sorával, koncertekkel, játékokkal is várta az érdeklődőket a Kattárs.
A rendezvény második napjának délelőtti programjai az eső miatt a minorita Nagyboldogasszony-templomba kényszerültek. Itt mutatta be Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius a megnyitó szentmisét, melyben arra figyelmeztetett: keresztény emberként nem szabad félnünk attól, hogy szembenézzünk a társadalom nehézségeivel, és a világba kilépve vállaljuk a problémák jelentette kihívásokat.


A hivatalos megnyitón Veres András köszöntötte a résztvevőket. A szombathelyi megyés püspök arra buzdított: ne nyugodjuk bele se jó, se rossz sorsunkba, hanem fáradhatatlanul keressük a segítés és az önsegítés lehetőségeit, legyünk jelen embertársaink örömében és bánatában.

A zsúfolásig megtelt templomban tartotta meg a rendezvény főelőadását Pál Ferenc atya Elégedetten és tartósan a párkapcsolatban címmel. A Kattárs délutáni programjai, a tematikus beszélgetések a tervezett eredeti helyszínen, a Szent István téren folytatódtak. A rendezők célja az volt, hogy átfogóbb képet adjanak azokról a példaértékű kezdeményezésekről, melyek révén a különböző szervezetek bekapcsolódnak a szeretetszolgálatba, az oktatásba.
A napot Molnár Ferenc Caramel, a Megasztár című tehetségkutató műsor győztesének koncertje zárta.

(Következő lapszámainkban interjúkat közlünk a Kattárs több előadójával.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .