Károly herceg is részt vesz John Henry Newman szenttéavatási szertartásán

Fotó: wikipedia.org

 

Szintén hírül adták, hogy a walesi herceg az október 13-ai, Szent Péter téri szertartás után részt vesz a Pápai Urbaniana Egyetemen tartandó fogadáson, ahol Newman bíboros tanult katolikus pappá szentelése előtt.
Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, az angliai és walesi püspöki konferencia elnöke örömét fejezte ki, hogy „ő királyi felsége Wales hercege vezeti a szentté avatáson megjelenő brit delegációt”. A főpásztor kifejtette: Newman bíborost hitkereső buzgalma, személyes bátorságának mélysége, intellektuális világossága, kulturális érzékenysége Krisztus példaértékű követőjévé teszi. Szolgálata, különösen a szegények iránti elkötelezettsége állandó jele volt az Egyház együttérző szeretetének – tette hozzá Vincent Ni­chols.
2010 szeptemberében tízezrek vettek részt Newman bíboros boldoggáavatási szertartásán. A szentmisén XVI. Benedek hangsúlyozta, hogy az angol főpap teológusi és lelkipásztori szolgálata, valamint az oktatás és a nevelés terén kifejtett tevékenysége nemcsak a viktoriánus Anglia számára volt meghatározó, hanem hatást tett az egész katolikus világra.
Károly herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegné 2017 áprilisában látogatást tett Ferenc pápánál a Vatikánban. A brit trónörökös ezt megelőzően 2009-ben találkozott XVI. Benedek pápával, 1985-ben pedig akkor még első feleségével, Diánával együtt fogadta Szent II. János Pál.

Forrás: CNA

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .