Családok Angyala díjat kapott Böjte Csaba és Pál Feri

Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

 

A megalakulásának tizedik évfordulóját ünneplő civil szervezet rendezvényén, Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban azok vehették át az Angelus Familiarum díjat, akik „tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát” képviselték a nyilvánosság előtt. Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyermekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése. Ehhez arra van szükség, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit, s így megszülethessenek a kívánt gyermekek. Szeretnék, hogy a következő években több ezer, önállóan működő helyi szervezete legyen a mozgalomnak – tette hozzá.
Családok Angyala díjat ítéltek oda Bagdy Emőke klinikai szakpszi­chológusnak; Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt vezetőjének; Böjte Csaba ferences szerzetesnek; Csehi Mariannának, a Hungaropharma kommunikációs és marketingvezetőjének; Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak; Lovasi András előadóművésznek; Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárnak; Oberfrank Pál színész-rendezőnek; Odor Andrea országos vezető védőnőnek; Pál Ferenc katolikus papnak, mentálhigiénés szakembernek; Révész Bálintnak, a K&H Bank HR-főosztály vezetőjének; Szabó Zoltánnak, a British Telecommunications ügyvezető igazgatójának; Szűcs Édua grafikusnak és Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójának.
A mozgalom vezetői a tízévente odaítélendő díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek.
A rendezvényen és a díjátadón részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.
Az ünnepségen mutatták be ­Borsody István dokumentumfilmjét, amelyben a mozgalom mellé álló meghatározó személyiségek mondják el gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, az alapítvány munkájáról.
Az MTVA archív felvételeit is felhasználó filmben megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori tudományos igazgatóhelyettese. Megállapítása, mely szerint „a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik”, a mozgalom vezérgondolata lett.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .