Karitatív akcióktól a személyes beszélgetésekig

A megyeháza előtti téren, a jótékonysági célokra felállított faháznál a történelmi egyházak összefogásában gyűjtenek a győrlikócsi hajléktalanszálló javára. Szombati napokon a tea-és zsíroskenyér-osztásból veszik ki a részüket. Lelki táplálékot is nyújtanak egyben fiataljaink, amikor igekártyák osztásával szólítják meg az embereket. Ez a kezdeményezés Sopron városában is útjára indult és folytatódik az adventi hétvégéken.

Győrben a múlt szombaton a fiatalok a győri Kálóczy téri Egyesített Szociális Intézmény lakóinak segítettek egy hangversenyen részt venni, majd megtekinteni az adventi vásár forgatagát. A programjuk azonban a karácsony előtti napokban lesz igazán sűrű: további hat idősek otthonát és a kórház gyermekosztályát keresik fel. A szombathelyi Martineumban advent második hétvégéjén a szombathelyi egyházmegye ifjúsági bizottsága ötvennyolc fiatal részvételével Szüless meg bennem! címmel tartott lelkigyakorlatot Kürnyek Róbert szombathely- szentkirályi plébános vezetésével. A fiatalok Körmendről, Szentgotthárdról, Csákánydoroszlóról, Vasaljáról, Celldömölkről, Pákáról, Tornyiszentmiklósról, Táplánszentkeresztről, Vasvárról, Zalaegerszegről (Mária Magdolna plébánia és Jézus Szíve plébánia), és Szombathely plébániáiról (Szent Márton, Kálvária, Olad, székesegyházi főplébánia) érkeztek.

A résztvevők jó hangulatban, Istenre figyelve készültek Jézus Krisztus születésének megünneplésére, középpontba helyezve a belső lelki elmélyülést. Az elmélkedések, a szentségimádás, a képi és zenemeditáció, a közös játék, a filmnézés és a sok csoportbeszélgetés is ezt a célt szolgálta. A lelkigyakorlat részeként a fiatalok megnézték a Brenner János vértanúságáról szóló filmet, A jó pásztort is, megemlékezve ezzel az 1957 decemberében meggyilkolt, egyházmegyénk hívei előtt példaképként álló lelkipásztorról. Különleges és sok fiatalt vonzó program volt a lelkigyakorlaton a szombati, egész éjszakás szentségimádás a Martineum kápolnájában. Vasárnap szentmisével, a saját lelki útravalók személyes megfogalmazásával zárult az ifjúsági program.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .