A taizéi közösség találkozója Nairobiban

Ázsia és Dél-Amerika után Afrikába megyünk, ahol 2008. november 26-a és 30-a között az Egyenlítőtől délre fogadnak bennünket, Nairobiban.” Valóban a nemzetközi találkozóra fiatalok ezrei érkeztek a kenyai fővárosba, ahol a taizéi közösség ebben az évben az „Osztozzunk a reményben!” jelszóval várja a fiatalokat. A remény zarándokútja néven ismertté vált taizéi találkozók kezdeményezője, Roger Schütz testvér volt az, aki ezekkel az összejövetelekkel lehetőséget akart adni különböző földrészek fiataljainak, hogy megismerjék egymást és osztozzanak közös emberi sorsunk reményében.

A közösség egyik tagja, Luc testvér így foglalta össze a Nairobiban megrendezett találkozó célkitűzését. „Meghívtuk a fiatalokat, hogy hallgassák Isten szavát, hogy ismerkedjenek egymással, hogy tapasztalják meg személyesen az Istennel való közösséget és azt, hogy az egyház egyetemes. Már évek óta járunk a bizalom zarándokútján, különböző földrészeken tartottunk találkozókat. Fontos volt, hogy eljussunk az afrikai fiatalokhoz is, két évig dolgoztunk a Nairobi találkozó sikeréért.” Luc testvér elmondta azt is, hogy a találkozó kapcsán konkrét terveket is szeretnének megvalósítani. Az afrikai fiatalokat szeretnék elvezetni arra, hogy felfedezzék a plébániák szerepét, mert ezek olyan helyek, ahol minden egyes ember elősegítheti az egyház mint közösség építését.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .