Karitászhírek

Baja-Dunafürdő területének kárfelmérését a karitász végezte el. A negyvenöt érintett lakóházban önkénteseik végzik a takarítást magas nyomású mosókkal. Ezt követik a helyreállítási munkák: a vakolás, a villanyszerelés, a burkolatok cseréje, a nyílászárók javítása. A karitász a tönkrement bútorok pótlásában is segítséget nyújt.

A Szigetközben is zajlik a kárfelmérés. Itt többek között Véneken, Kisbajcson, Mecséren, Dunaszegen, Koppánymonostoron vesz részt a Katolikus Karitász a helyreállításban.

A segélyszervezet Mohácson is dolgozik, ahol huszonhat kárpátaljai önkéntes végezte el a töltés melletti sétány teljes takarítását: a virágos részek földcseréjét, gazolását, a padok, a lámpaoszlopok és a szemetesek csiszolását és festését. Több napig dolgoztak a mintegy két és fél kilométeres szakaszon. A szervezet hamarosan Bátán és Szőgyén is megkezdi a helyreállítási munkákat.

Mádl Dalma, a karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor országos igazgató is ellátogatott Bajára és Mohácsra: útjuk során több település vezetőségével is egyeztették a további feladatokat és azok ütemezését.


Új játszóház és bútorok tiszadadai óvodásoknak

A Katolikus Karitász évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a családok és a kisgyermekek támogatására. A nehézségekkel küzdő családok segítése mellett igyekeznek olyan intézményeket is támogatni, amelyek gyermekek nevelésével, oktatásával foglalkoznak.

A tiszadadai Nyitnikék óvoda négy csoportjába jelenleg kilencvenhat gyermek jár, közülük tizenöten hátrányos helyzetűek, ötvenketten pedig halmozottan hátrányos helyzetűek.

A karitász az óvodának adományozott egy kétszintes fa játszóházat, valamint több gyermekbútort, fajátékokat, például egy kis konyhát, bölcsőt és bábszínházat. A bútorokat az intézmény munkatársai és a szülői közösség tagjai építették be a termekbe.

Az adományokat Écsy Gábor országos igazgató és Mádl Dalma jószolgálati nagykövet ünnepélyes keretek között adta át az óvoda dolgozóinak és kis lakóinak.

Az átadáson jelen volt Klaus Höhn, a németországi Szent Erzsébet Humanitárius Egyesület elnöke és Forgách József, a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese is.

A gyerekek kis műsorral készültek az ünnepségre, amelyen játékokat, lufikat és csokoládét kaptak ajándékba.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .