Karitász hírek

Kampány a babákért

Hatodik éve szervezi meg a dm drogerie markt a Katolikus Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával. A hat év során az Együtt a babák­ért program keretében mint­egy ezerhatszáz családot közel negyvenezer csomag pelenkával segített a két szervezet. Az adományok összértéke eddig mintegy százmillió forint.
A kampányba kétszázhatvan dm-üzlet kapcsolódott be, azaz országszerte kétszázhatvan család részesülhet a támogatásból. Az akció eredményeként csaknem húszmillió forint értékben több mint félmillió pelenkát vehettek át a családok. A novemberben kezdődött pontgyűjtési akció alatt a dm vásárlói hűségpontjaikat ajánlhatták fel adományként, amelyeket a cég pelenkák formájában továbbít a karitász által kiválasztott családoknak.

 

Kárpátaljai családoknak segítenek

A Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület harminc családnak adott át gyermekeknek szánt ruhaneműt, tartós élelmiszereket, játékokat és könyveket a Beregszászi járásban található Mezőváriban.A karitász évek óta jelen van Kárpátalján, figyelemmel kíséri a fejleményeket, és helyi partnerszervezetei segítségével folyamatosan tájékozódik arról, hogy mire van leginkább szükség a településeken. A Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület február 16-án két mikrobusznyi segélyadományt vitt Mezőváriba. Az adományok elosztásában a helyi református egyházközség nyújt segítséget. A csomagokba ruhanemű, tartós élelmiszerek, könyvek és játékok érkeztek, mintegy harminc-negyven családnak. Szerencsére Magyarországon nagyon sokan átérzik, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a Kárpátalján élők, és készek adományokkal, valamint egyéb módon támogatni őket – emelte ki Écsy Gábor, a Katolikus Karitász oszágos igazgatója.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .