„Itt mindig vár benneteket valaki”

Fotó: Kling Márk

 

A főpásztor prédikációjában feltette a fiataloknak a kérdést: „Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?” Aki erre a kérdésre azt válaszolja, hogy szent, az a legnagyobb karriert választotta. Ez a hivatás nem szűnik meg a halállal. Akik szentek szeretnének lenni, azok már megcélozták a túlvilágot. Olyan célt választottak, amely itt, a földön is nagyszerű, s még a túlvilágon is működik. Akik szentek akarnak lenni, azok be akarnak jutni a mennyországba.
„Ma a magyar szentek és boldogok emléknapját ünnepeljük – emlékeztetett a püspök. – Vannak köztünk és körülöttünk is szent életű emberek: diákok, tanárok, szülők, még papok is. A szentek tele vannak élettel, s túlárad bennük a szeretet, az öröm, a jóság.”
Ma, amikor ezt a kápolnát megáldjuk, azt kérem tőletek, hogy álmodjatok nagyot saját magatokról! Akarjatok nagyszerű életet élni, nem csak éldegélni, nem csak túlélni. Álmodjatok nagyot! Akinek van álma, az meg is tudja valósítani. Akinek nincs, annak segítségével mások valósítják meg az álmaikat, és ő maga szolga lesz. Akarjatok nagyszerű életet élni a szeretetben, Istenben! – buzdította a diákokat Varga László.
A szentmise végén Bálint Gábor, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont vezető hittanára köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal segítették a kápolna megújítását. Megemlítette Bellai Zoltánt is, aki a szentély berendezését készítette, majd így bátorította a fiatalokat: „Itt mindig vár benneteket valaki. Érezzétek otthon magatokat, és találkozzatok Jézussal! A kápolnában lehetőségetek van megpihenni, elcsendesedni, megállni. A kápolna a tiétek, a miénk. Használjuk együtt! Tegyük otthonná, hogy valóban mindig jó legyen bejönni ide.”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .