Huszonöt éves a győri Apor Vilmos iskola

Az ünnepi szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be. A szertartást követően megnyitották az intézmény tanulóinak alkotásaiból, valamint a 110 éve született Platthy György pécsi festőművész alkotásaiból rendezett kiállítást.
A szentmise kezdetén Benkovich Ferenc plébános, az iskola püspöki biztosa köszöntötte a megjelenteket. Beszédében röviden felidézte az intézmény történetét, és megköszönte az intézmény számos segítőjének áldozatos munkáját, támogatását.
Homíliájában a főpásztor az özvegyasszony két fillérjéről szóló szentírási részből kiindulva hangsúlyozta: a legnagyobb öröm, ha azt adjuk, amire magunknak is szükségünk van. Mindenkinek van valamilyen értéke – tudás, jellembeli sajátosság vagy akár egy-egy mosoly –, ami másnak ajándékul szolgálhat – mondta Veres András.
A szentmisét követően Kiss Zoltán, az iskolaközpont igazgatója ünnepi beszédében köszönetet mondott a tanárok, a szülők és a diákok negyedszázados együttműködéséért, az elmúlt időszak igazgatóinak munkájáért, a fenntartó Győri Egyházmegye, az Apor Vilmos Alapítvány és a jó szándékú támogatók segítségéért.
Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban gazdag kulturális programmal folytatódott a jubileumi ünnepségsorozat.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .