Isten kegyelméből

Fotó: Merényi Zita

 

A Szeretetláng katolikus lelkiségi mozgalomnak világszerte hétmillió követője van, különösen sokan csatlakoztak hozzá Brazíliában. Magyarországon 130 imacsoport működik.
Kindelmann Károlyné Erzsébet, egy hatgyermekes özvegyasszony 1961 és 1983 között magán­ki­nyi­lat­koz­ta­tá­sokat kapott Jézustól és Szűz Máriától. Jézus Krisztus kérésére lejegyezte ezeket.
Erdő Péter bíboros, prímás 2009. június 6-án, Erzsébet asszony születésnapján a kispesti Jézus Szíve-templomban hirdette ki a Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja mozgalom jóváhagyását. A Szent István Társulat 2010-ben megjelentette Erzsébet asszony lelki naplóját.
Az idei Szeretetláng Fesztivál résztvevőit Esterházy László plébános és Kindelmann Győző, Erzsébet asszony unokája, a mozgalom nemzetközi koordinátora köszöntötte. Utóbbi így fogalmazott: nem a busz, nem a lábunk, hanem Isten hozott ide bennünket. Az Úr személyesen szólít meg itt minket, és földi édesanyja, Szűz Mária is, aki szelíden mindenkit isteni Fiához akar vezetni. László atya Esterházy Pálnak Máriához, Magyarország Nagyasszonyához szóló felajánló imáját olvasta fel, amit Buda várának a töröktől való 1686-os visszafoglalása után írt. A nap folyamán több tanúságtétel is elhangzott. Fodor Réka missziós orvos és férje, Greguss Sándor filmrendező arról vallott, hogy Isten kegyelme olyankor is működik, amikor nem veszünk tudomást róla. A doktornő felidézte: Amikor sok viszontagság után úgy tűnt, hogy rendeződött az élete, férje, Greguss Sándor súlyosan megbetegedett, a diagnózist felállító orvos szerint csupán néhány hete volt hátra. Egy pap barátja azt javasolta, keressen fel egy karizmatikus csoportot. Németországban élt az indiai származású Marga­ritha nővér, akinek karizmája Isten kegyelméből a gyógyítás. Sándor elment hozzá egy lelkigyakorlatra. A nővér imádkozott érte; nem gyógyult meg, de jobban lett. Egy alkalommal Marga­ritha nővér Zentán tartott lelkigyakorlatot. Greguss Sándor is részt vett ezen a feleségével, de egyértelműen kijelentette: mindenre hajlandó a gyógyulása érdekében, ám a rózsafüzér imádkozására nem. A nővér ezúttal is imádkozott Sándorért, aki még ott a lelkigyakorlaton, azonnal meggyógyult. Egyszerre sírt és nevetett miatta százhetven ember. Mar­ga­ritha nővér föltette neki a kérdést: most már hajlandó vagy elimádkozni a rózsafüzért? Gre­guss Sándor azóta négy rózsafüzért imádkozik naponta. Ma már nyilvánvaló számára, hogy a küldetése nem más, mint hirdetni Jézus Krisz­tus dicsőségét. A lényeg, hogy egészen Isten kegyelmébe helyezzük magunkat, és fogadjuk el lélekben, hogy mindenkor az ő akarata teljesüljön, ne a miénk. Az Úr kegyelme végigkísér bennünket életünk során, csak sokszor nem vesszük észre ezt. Pedig ha átadjuk a szívünket Krisztusnak, és engedjük, hogy működjön bennünk, akkor visszanyerjük tisztaságunkat, gyermekségünket, méltóságunkat, s elmondhatjuk, hogy megszületett bennünk Isten országa. A lelkinapon tanúságot tett Csó­kay András idegsebész is. Köszönetet mondott azért, hogy csaknem egymillió ember imádkozott a 33 fős magyar orvoscsoport nemzetközi viszonylatban is egyedülálló műtétjének sikeréért. (A hároméves bangladesi sziámi ikerpár szétválasztásáról az Új Ember 2019. szeptember 1-jén megjelent számában olvashattak interjút az idegsebész professzorral – a szerk.)
A délelőtt bemutatott konce­lebrált szentmisén Guido Martirani, a Szeretetláng mozgalom lelki asszisztense a homíliájában arról beszélt, hogy a szeretetláng tüze Jézus Krisztus, és vele együtt a Szentháromság akar lángra lobbantani minket, egészen egyesülni velünk. A Szentháromság akarata, hogy Mária révén történjen meg a kegyelem kiáradása, mert nincs a világon olyan teremtmény, aki annyira szeretne minket, mint a Megváltó Jézus Krisztus édesanyja, égi édesanyánk. Ne engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk a végső idők kétségbeesése, mert Isten kegyelméből soha nem látott felvirágzás előtt áll az Egyház, a kereszténység – mondta Guido Martirani. A lelkinapon előadást tartott Mijo Barada négygyermekes családapa, az ágostonos kanonokrend harmad­ren­di tagja is. A családapa a Boldogságos Szent Szűz közbenjáró és segítő erejéről beszélt, valamint arról, hogy mit jelent számunkra a mindennapi életben az Oltáriszentség ereje, a köztünk élő Úr előtti imádás. A nap folyamán Kemenes Gábor pap vezetésével szentségimádást tartottak, gyónásra is lehetőség nyílt, és lelki tanácsadást vagy közbenjáró imát kérhettek a résztvevők. A zenei szolgálatot a Hegyközi Karizmatikus Megújulás zenekara végezte, dicsőítő- énekekkel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .