Isten formáló kezében

Fotó: Hencz Márton

 

Szentbeszédében a főpásztor a napi zsolozsma reggeli dicséretének egyik kérését alapul véve beszélt a papi hivatás ajándékáról: „Tekints reánk, Urunk, akik vállaljuk mindennapi munkánkat, és alakíts bennünket tetszésed szerint, amikor elfogadsz minket munkatársaidnak!” A papi hivatás ajándék és titok, amelyet nem feltétlenül a legkiválóbbak kapnak meg. Hiszen Isten választja ki az embert a szolgálatára, és nem mi választjuk őt. Szent Pálhoz és a többi apostolhoz hasonlóan nekünk is tisztában kell lennünk vele, hogy Isten kegyelme az, ami alkalmassá tehet minket a hivatás betöltésére. Istentől kapott meghívás ez Jézus és az apostolok példáján keresztül, a Szentlélek segítő kegyelmével – fogalmazott a főpásztor, majd így folytatta: hivatásunk betöltéséhez szükség van arra, hogy átadjuk magunkat Isten formáló kezének, s így – akár a saját elképzeléseinkről való lemondás árán is – valóban alkalmassá váljunk arra, amire meghívott bennünket. Mindnyájunknak számolnunk kell azzal, hogy megpróbáltatások révén tudunk olyanná lenni, amilyennek Isten akart bennünket. Ehhez odaadásra, kitartásra, hűségre és szeretetre van szükség, és természetesen arra, hogy az ember mindig tudjon, akarjon újrakezdeni. Szüntelenül törekedjünk arra, hogy Istennek kedve teljék bennünk; hogy az ő akarata szerinti emberekké váljunk – biztatta a jelenlévőket szentbeszédében Veres András.
A szeminárium közössége örömmel fogadta az elsőéveseket. Idén öt győri és két szombathelyi papnövendék kezdte meg tanulmányait a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben.

Kelemen Dávid/Győri Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .