Innen-onnan

Grozdét 1943 januárjában kommunista partizánok gyilkolták meg. Mivel latin nyelvű imakönyvet találtak nála, azt állították, hogy olasz fasiszta kollaboráns. Megkínzott testét egy hónap múlva találták meg az erdőben. A boldoggá avatáson harminckétezer hívő és hétszázötven pap (köztük sokan külföldiek) vett részt a celjei labdarúgó-stadionban.

Andrea Bocelli az abortusz ellen

Az abortusz ellen készített videót Andrea Bocelli, a híres énekes. A felvétel címe: Egy kis történet az abortuszról. Ebben a zongoránál ülve édesanyja történetét meséli el, miszerint az orvos azt ajánlotta neki, hogy vetesse el gyermekét, mert nagy valószínűséggel fogyatékkal születik majd. A felvételen az énekes megköszöni édesanyjának, hogy „jól döntött”. Az énekes azt reméli, hogy így bátoríthatja a nehéz helyzetben lévő kismamákat. Bocelli tizenkét évesen vesztette el a látását, miután focizás közben fejbe rúgták.

Leromboltak egy katolikus templomot Mongóliában

Alig maradt valami június 8-a reggelére a belső-mongóliai Ordos városának százötven négyzetméteres alapterületű katolikus templomából, amely ezer hívőt szolgál. A plébánost és egy hívét a rendőrség egy éjszakára őrizetbe vette. Gao En atyát és Yang Yizhit azért vitte el a rendőrség, mert megpróbálták megállítani a rombolást, amit száz munkás vitt végbe éjjel. A két embert csak húsz órával később engedték ki.

Menekültek világnapja

Az ENSZ 2001 óta emlékezik meg június 20-án a világ menekültjeiről. A katolikus egyház azonban már kilencvenhatodik alkalommal tartotta január 17-én az elvándorlók és menekültek világnapját. Erre a Szentatya a kiskorú vándorlók és menekültek helyzetét taglaló üzenetet bocsátott ki. A szolidaritás evangéliuma szellemében hirdeti az egyház a menekültek jogait.

Kubai ellenzékit szabadított ki az egyház

A negyvenhat éves Ariel Sigler kubai ellenzéki személyiség, akit 2003-ban húsz évi börtönre ítéltek, a katolikus egyház vezetőinek kérésére, betegségére tekintettel, június 12-én szabadon bocsátottak. Kubában becslések szerint jelenleg mintegy kétszáz politikai fogoly van.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .