Innen-onnan

A Szent Egyed Közösség és az Afrikai Unió együttmüködése

Az Afrikai Unió központjában, az etiópiai Addis Abebában július 15-én együttműködési egyezményt írt alá a Szent Egyed Közösség és az Afrikai Unió. A Fides hírügynökség jelentése szerint a megállapodás azt az együttműködést erősíti, amely évek óta összeköti a két szervezetet, különösen a szegénység elleni és a békéért folytatott küzdelemben. Az egyezmény elismeri a közösség fontos szerepét a béke keresésében és az Afrika földjén folyó párbeszédben. (VR/MK)

Türkmenisztán elismerte a katolikus egyházat

„Ez nagy öröm és nagy remény számunkra” – nyilatkozta a Fides nemzetközi missziós hírügynökségnek Andrzej Madej, a közép-ázsiai ország önálló jogú missziójának elöljárója. Türkmenisztán mindössze száz katolikus hívőből álló helyi egyháza számára történelmi eseményről van szó. A volt szovjet köztársaság lakóinak száma ötmillió, kilencven százalékuk muzulmán. A száz katolikus mellett harminc a katekumenek száma, és létezik egy olyan csoport is, amely a keresztény hittel rokonszenvezőnek nevezi magát. (VR)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..