Innen-onnan

A Szent Egyed Közösség és az Afrikai Unió együttmüködése

Az Afrikai Unió központjában, az etiópiai Addis Abebában július 15-én együttműködési egyezményt írt alá a Szent Egyed Közösség és az Afrikai Unió. A Fides hírügynökség jelentése szerint a megállapodás azt az együttműködést erősíti, amely évek óta összeköti a két szervezetet, különösen a szegénység elleni és a békéért folytatott küzdelemben. Az egyezmény elismeri a közösség fontos szerepét a béke keresésében és az Afrika földjén folyó párbeszédben. (VR/MK)

Türkmenisztán elismerte a katolikus egyházat

„Ez nagy öröm és nagy remény számunkra” – nyilatkozta a Fides nemzetközi missziós hírügynökségnek Andrzej Madej, a közép-ázsiai ország önálló jogú missziójának elöljárója. Türkmenisztán mindössze száz katolikus hívőből álló helyi egyháza számára történelmi eseményről van szó. A volt szovjet köztársaság lakóinak száma ötmillió, kilencven százalékuk muzulmán. A száz katolikus mellett harminc a katekumenek száma, és létezik egy olyan csoport is, amely a keresztény hittel rokonszenvezőnek nevezi magát. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .