Innen-onnan

Új szeminárium nyílik Kubában

A november elején, Havanna közelében működni kezdett szeminárium ötven év óta az első egyházi intézmény, amelynek megépítését engedélyezte a kommunista hatalom. A vatikáni statisztika Kubában jelenleg nyolcvanhét papnövendéket tart számon. Az ország 12,7 milliós lakosságának ötvenhárom százaléka katolikus. (Catholic Culture/MK)

A világ legjobb söre

A belgiumi Westvleteren trappista apátság sörfőzdéjében állítják elő azt a sört, amelyet 2005-ben az Egyesült Államokban a világ legjobb söreként aposztrofáltak. Eddig csak helyben lehetett hozzájutni, és be kellett állni érte a mindig hosszú autósorba az apátság felé vezető úton. Most kereskedelmi forgalomba is kerül Belgiumban. (KNA)

Az ír püspökök meghirdették az imádság évét

Az ír püspöki konferencia október 19-én tette közzé az imádság évét meghirdető felhívását, amely advent első vasárnapján kezdődik. Arra kérik a híveket, imádkozzanak az ír egyházért azzal az imádsággal, amely XVI. Benedek pápának az írországi katolikusokhoz címzett lelkipásztori levelében olvasható. (MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .