Európai Unió

Teológia mindenkinek – Erfurtban

Az Erfurti Egyetem különleges ajánlatot tett közzé a közelmúltban: minden érdeklődő számára megadja a lehetőséget, hogy egy bizonyos időt eltöltsön a katolikus teológiai karon. Azok, akik szeretnének részt venni a programban, kutatásokat folytathatnak, teológiai és filozófiai képzésben vehetnek részt, és lelki támogatást is kaphatnak: bekapcsolódhatnak a kolostorok életébe. Személyre szabott lelki vezetést kérhetnek a kar professzoraitól, az erfurti orsolyita nővérektől vagy az egyházmegye papjaitól. Hallgatóként beiratkozhatnak az egyetemi kurzusokra, minden tanrend szerinti órán részt vehetnek. Akik szeretnének bekapcsolódni a programba, azok számára az egyetem szervezett idegenvezetés keretében mutatja be a campust, az egyetemi és a kutatóknak fenntartott könyvtárat, valamint támogatja olyan kulturális programok létrehozását, amelyek keretében megismerhetik a város és Türingia kulturális színtereit. (KNA)

Marx érsek a „szuperkapitalizmus” ellen

A nemrég bíborossá kinevezett müncheni érsek, Reinhard Marx október 25-én, Berlinben tartott előadásában azt követelte a politikától, hogy folytasson határozott harcot a „túlhajtott kapitalizmus” ellen. Az embernek nem szabad ennek kerekei alá kerülnie. A szociális piacgazdaság alapelvei ma is időszerűek. Nélkülük névtelen tőkepiacok zsákmánya lesz a politika – hangoztatta. Angela Merkel kancellár Marx érsekkel egyetértve hangsúlyozta, hogy a pénzügyi világválságnak még nincs vége. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .