Innen-onnan

Angol imádság a jövő évi olimpiáért

Anglia anglikán egyháza imára biztat a 2012-es londoni olimpia sikeres előkészületei érdekében. Az imaszöveg június 23-án, négyszáz nappal az olimpia megnyitása előtt jelent meg. Az egyház honlapján Christine Ohuruogu, a négyszáz méteres síkfutás jelenlegi, huszonhét éves, Londonban élő világbajnoka imádkozza, majd arról beszél, milyen jelentősége van keresztény hitének sportteljesítménye szempontjából. Az ima, amelyet Christopher Woods, a cambridge-i egyetem Krisztus–kollégiumának káplánja írt, Isten segítségét kéri a szervezők és a sportolók számára, de az egyházi rendezvények sikeréért is, melyek mottója a Több, mint arany lesz. „Világunkban, amelyben sokan visszaütnek és visszaélnek, a tolerancia és elfogadás szelleméért, a szerénység, a tisztelet, az egészség és biztonság szelleméért imádkozunk” – szól az ima szövege. (KAP)

Ukrán karácsonyfa lesz a Szent Péter-téren

Szvietoszlav Sevcsuk görögkatolikus kijevi főérsek szervezési részletkérdésekről tárgyalt a vatikáni ukrán nagykövet asszonnyal. Idén ugyanis Ukrajnából szeretnék megajándékozni a szentatyát a karácsonyfával. (KAP)
 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .