Európai Unió

Dominikanska 8

Ez a címe Prága belvárosában annak a XIII. századi domonkos kolostornak, amelyet a szerzetesek a legjobb szakemberek munkájának bevonásával az egyházon kívül álló, de párbeszédre kész akadémikusok, értelmiségiek számára átalakítottak. Konferenciák, kiállítások, koncertek is helyet kapnak majd itt. A domonkosok a párizsi Collége des Bernardins mintájára a keresztény gondolkodás és kultúra házát nyitják meg az épületben. (CiG)

A lübecki vértanúk

Június 25-én boldoggá avatták Johannes Prassek, Hermann Lange és Eduard Müller katolikus káplánokat, akiket Karl Friedrich Stellbrink evangélikus lelkésszel együtt 1943. november 10-én végeztek ki. A nemzetiszocialista ideológiával szembeforduló katolikus papok és evangélikus lelkész különösen a fiatalok körében igen eredményes lelkipásztori munkát végzett Lübeckben. Együttműködésük az ökumenizmus fontos példája. Az evangélikus egyház azonban nem ismeri a boldoggá és szentté avatást. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .