Innen-onnan

„Reméljük, hogy az Úr elég bátorságot ad észak-koreai testvéreinknek ahhoz, hogy visszatérjenek a párbeszédre, a békére és a kiengesztelődésre épülő politikához.” (VR)

 

Iraki keresztények kivándorlása

2003 óta több keresztény hagyta el Irakot, mint az elmúlt kétszáz évben – mondta a Tempi című olasz hetilapnak adott interjújában Shlemon Warduni püspök. „Aggódunk és nyugtalanok vagyunk” – hangsúlyozta. Az amerikai csapatok kivonulása kapcsán pedig megállapította: „Nem hozták el a békét.” Bár minden módon próbáljuk biztosítani a hívek biztonságát, nagyon nyugtalanok – állapította meg Warduni bagdadi segédpüspök. (VR)

 Pusztító tájfun a Fülöp-szigeteken

XVI. Benedek pápa a Fülöp-szigeteki népesség megsegítéséért intézett felhívást, ahol karácsony előtt erős trópusi ciklon söpört végig számos áldozatot követelve és súlyos károkat okozva. A pusztító víz és sár eddig hatszáz ember halálát okozta, emellett több ezer a menekültek száma. A természeti katasztrófa elsősorban Mindanao szigetén pusztított, ahol huszonhárom falut öntött el a víz. A helyi karitász azonnal megkezdte a segítségnyújtást. (VR)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .