Ajándékok egyedülállóknak is

December 13-án délelőtt kétszáz nagycsaládos és egyedülálló számára osztottak ajándékcsomagokat a fővárosban, 19. és 23. között naponta kétszáz adag meleg ételt adtak az éhezőknek. December 19-én az országos központ Devecserben ötszáz óvodás és iskolás gyermek számára szervezett karácsonyi ünnepséget. A legkisebbek bábelőadáson, a nagyobbak a Kaláka együttes koncertjén vehettek részt. Az ünnepséget követően minden gyermek ajándékcsomagot kapott, amelyekhez többek között egy tonna szaloncukrot, százötven-százötven kiló csokiparányt és nápolyit is felhasználtak.

December 21-én, 17 órától ezúttal is megrendezték a hajléktalanok karácsonyát a Nyugati pályaudvaron. December 22-én, 15 órától a Magyar Szentek templomában fogadtak kétszázötven gyermeket. Kitűnő választásnak bizonyult, hogy a Márkus Színház két bábművésze, Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor lépett a közönség elé népi ihletésű betlehemesükkel. Kezdetét vette a varázslat, a Jézus születését bemutató misztériumjáték hol harsány, hol csendes énekei, versei, tréfái óriási hatással voltak a közönségre.

A fergeteges előadás után Erdő Péter bíboros, az egyházmegye főpásztora mondott rövid beszédet. Hangsúlyozta: olyan felszabadult örömmel kell megélnünk karácsonyainkat, mint amilyen a templomban összegyűltek lelkét most elöntötte, hiszen ünnepelni jöttünk össze, szeretetet és ajándékot adni egymásnak. Ugyanakkor mi mindent megkaptunk, hiszen az Örömhír él, ott van a szívünkben – megszületett a Megváltó.

Az ajándékcsomagok szétosztásában Erdő Péter és Mádl Dalma asszony is részt vett.

A katolikus karitász az ország valamennyi egyházmegyéjében hasonlóan lélekemelő ünnepet szervezett.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .