Ingyenes meddőségi szűrőprogram indul

Fotó: Pexels.com

 

A szűrőprogram szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a legfrissebb kutatások szerint minden hetedik nemzőképes korú magyar házaspár meddő. A meddőség mögött fele-fele arányban állnak a nők és a férfiak egészségügyi problémái, ám a férfiak ezzel csak elvétve vannak tisztában.
Az Egyházi Kórházak Egyesülése megbízásából, a Merck Kft. támogatásával készült kutatásból az derül ki, hogy bár a meddőség a XXI. század egyik jelentős társadalmi kihívása, a magyar fiatalok 82 százaléka nem gondolja, hogy egészségügyi akadályai lehetnek a családalapításnak. A megkérdezettek 78 százaléka nem tartja fontosnak az esetleges kezelhető meddőség megállapítására szolgáló szűrővizsgálatokat. A kutatás szerint a gyermekvállalással sikertelenül próbálkozó párok több mint harmada, 36 százaléka számára ismeretlen marad a meddőség oka.
Feladatának tekinti az Egyházi Kórházak Egyesülése, hogy támogassa a magyar családokat a sikeres családalapításban, elsősorban a megfelelő időben és alapossággal elvégzett szűrésekkel, hiszen az időben fölismert, kezelhető egészségügyi problémák megoldásával családok ezrei kaphatják vissza az esélyt a gyermekvállalásra.
A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgal­mas­rendi Kórházában a Keresztény Anyasági Központ projektnek köszönhetően másfél éve a Magyarországon elérhető legmodernebb technológiával végeznek andrológiai szűréseket. A program a Merck Kft. támogatásával most szélesebb kör számára is elérhetővé válik: száz magyar férfi végeztetheti el ingyen a gyermekvállalását támogató vizsgálatokat, szűréseket. A vizsgálatok során megállapított egészségügyi problémák kezelésére, gyógyítására a páciensek igénybe vehetik a kórházi háttér kínálta lehetőségeket.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .