Idén is zöldellhetnek a konyhakertek a Győri Egyházmegyében

Összesen 140 család kapott vetőmagcsomagot, mely változatos konyhakerti zöldségek és néhány virágfajta magjait tartalmazta. A segítség a Győri Egyházmegyében működő helyi karitászcsoportoknak köszönhetően Császárra, Csepregre, Fertőszéplakra, Győrbe és környékére, Harkára, Lébénybe, Mezőörsre, Mosonba, Nagyszentjánosra, Rábacsécsénybe, Rábaszentmihályra, Sopronkövesdre, Tétre, valamint Töltéstavára is eljuthatott.
A program célja, hogy a családok – főként ahol munkanélküliek a szülők – kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségek egy részét. Tizenötféle vetőmag található a csomagokban: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek.
Fontosnak tartja a karitász, hogy szakmai segítséget is nyújtson a családoknak: kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák be. Országszerte szakemberek segítik a kertek művelését, emellett önkéntesek szükség szerint eszközöket is adnak.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .