Hírek

Egy évvel később az intézmény igazgatójává nevezték ki, ebben a minőségben szolgált az elmúlt tizenegy évben. A jezsuita tartományfőnök mandátuma három évre szól, de rendszerint megújítják újabb három évre, így egy-egy provinciális többnyire hat évig töltheti be hivatalát. Forrai Tamás ebben a tisztségben Lukács Jánost követi, aki 2005 óta áll a magyar jezsuita rendtartomány élén.

A domonkos nővérek új főnöknője

Az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának választókáptalanja július 2-án Deák Hedvig nővért választotta általános főnöknővé. Deák Viktória Hedvig 1972-ben született Budapesten. 1991-ben lépett a rendbe, 1996-ban tett örökfogadalmat. Az ELTE-n történelem- latin szakon végzett, és ott doktorált középkori történelemből. Rómában, a Szent Tamás Egyetemen és a Gergely Egyetemen tanult teológiát; 2000-ben szaklicenciátust szerzett dogmatikából. 2000 óta a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára. Hivatalában Rauscher Dóra nővért váltja, aki 1998-tól volt a kongregáció általános elöljárója.

Családtábor a planinkai vadászkastélyban

A Keresztény Ifjúsági Közösségek (KIK) családtáborát, amelyet augusztus 4-étől 8-áig rendeznek meg a Dejte (ma Dechtice) melletti egykori planinkai vadászkastélyban, idén a dunaszerdahelyi MÉCS családközösség szervezi. A százhatvan fős katolikus nagytábor fő témája a közösség lesz.

A svájci Gárda Felcsúton focizott

A vatikáni Svájci Gárda focicsapatával játszott a magyar cigányválogatott Felcsúton, július 5-én. A mérkőzés a márciusi római meccs visszavágója volt. A Svájci Gárda csapata még sosem focizott Rómán kívül. Az eredmény 8-1 a hazaiak javára.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .