Hírek

Tizennyolc ezüstmisés Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő püspök tizenhét egykori évfolyamtársával együtt ezüstmiséjét ünnepelte a szatmárnémeti székesegyházban június 23-án. 1979 és 1985 között végezték teológiai tanulmányaikat a gyulafehérvári szemináriumban, és 1985. június 23-án Jakab Antal püspök szentelte őket pappá.

Sárospatakról Kassára zarándokoltak

A Chemin Neuf közösség Szent Erzsébet nyomában címmel július 5. és 11. között zarándoklatot szervez fiatalok számára, amelynek az a célja, hogy a szlovák és a magyar résztvevők mélyebben megismerjék Magyarország és Európa egyik legnépszerűbb szentjét, és alkalmat találhassanak a barátkozásra, egymás jobb megismerésére.

Visszavárják a keresztényeket Solton

Keresztények! Gyertek haza! címmel missziós napokat tartanak a Bács-Kiskun megyei Solton július 2. és 4. között. A kulturális programokat is felvonultató esemény keretében Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutat be szentmisét a solti templomban, Bíró László családreferens püspök pedig családi délután keretében előadást tart a Vécsey-kastély parkjában.

Őseink hite

A debreceni Szent Anna plébánián Őseink hite címmel nyílt egyházművészeti kiállítás június 25-én a székesegyház emeleti helyiségében.

Új domonkos rendház

A debreceni Szent László domonkos plébánia kétnapos búcsúi ünnepségét tartotta június 26-27-én. Ennek keretében adták át az új domonkos rendházat, melyet Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök áldott meg.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .