Hírek

Heten vették át a Szent Gellért-díjat, huszonkilencen a Te Deum-díjat. A pedagógus nap alkalmából a gödöllői Szentháromság- templomban előadások hangzottak el az egyházi intézményekben oktató pedagógusok hivatásáról, a fegyelmezésről, és általában a nevelés helyzetéről hazánkban. (bm)

Szent Adalbert ünnepe Esztergomban

Védőszentjéről, Szent Adalbert püspök és vértanúról emlékezett meg az esztergom-budapesti főegyházmegye április 27- én, vasárnap az esztergomi bazilikában. Az ünnepi szentmisét Gaál Endre nagyprépost mutatta be, majd átadták a Szent Adalbert-kitüntetéseket. A díj nagyérem fokozatát Marik Józsefnek és feleségének, Erzsébet asszonynak, kisérem fokozatát Csillag Péternek és feleségének, Éva asszonynak ítélte oda a bírálóbizottság a budapesti városmisszió szervezésében végzett munkájukért. „Az egyházi szolgálatért Szent Adalbert-oklevél” elismerésben részesül Bujtás László és Bujtásné Ledó Mária, a kispesti főplébánia javára végzett huszonöt évnyi szolgálatáért, valamint Hartmann Tivadarné, a felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János- plébánián végzett két évtizedes hitoktatói szolgálatáért.

Hitoktatók továbbképzése

Mintegy kilencven hitoktató találkozott április 19-én a kaposvári Nagyboldogasszony Katolikus Iskola nagytermében, hogy részt vegyen az egyházmegye által szervezett tavaszi továbbképzésen. Balás Béla püspök arra biztatta a hitoktatókat, hogy szervezzenek minél több közösséget a hittanos gyermekekből, illetve hogy váljanak plébánosuk első számú munkatársává, akik példájukkal és tenni akarásukkal megváltoztathatják az egyházközségek életét. A továbbképző előadásokat Nyéky Kálmán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pap tanára tartotta. Az előadó vezetésével közösen igyekeztek feldolgozni a hitoktatói tapasztalatokat, különös tekintettel a sikeres, illetve a sikertelen módszerekre és megoldásokra.

Kiss Iván/Magyar Kurir

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .