Hírek

A szentmisét és a szentbeszédet Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek mondja. A zarándoklat érdekes színfoltja a Pannonia Sacra általános iskola által szervezett kerékpáros zarándoklat.

Emlékmise Érden

Bogner Mária Margit vizitációs nővér halálának évfordulója alkalmából és boldoggá avatásáért mutat be szentmisét Érd-Óváros Szent Mihály-plébániatemplomában Spányi Antal megyés püspök május 9-én, szombaton, 17 órakor. Az ünnepre Szabadkáról, Nagybecskerekről, Németországból várnak zarándokokat. Jelen lesznek a szentmisén annak a lengyel leánynak a szülei, akivel csoda történt Bogner Mária Margit közbenjárására. (B. P. K.)

Boldog Gizella tisztelete

Boldog Gizella királyné halálának 950. évfordulója alkalmából május 9-én 10 órakor a veszprémi székesegyház előtti szabadtéri oltárnál szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival. (Veszprémi Sajtóiroda)

Székesfehérvári Püspöki könyvtár muzeális állománya

Velenczei Katalin könyvtáros húszéves kutatómunkájának gyümölcseként készült el a XV–XVI. századi könyvek részletes katalógusa. A mintegy 1200 tételt tartalmazó kötet bemutatóját április 23-án tartották Spányi Antal megyés püspök és Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója részvételével. (B. P. K.)

Együtt Európáért találkozó

Igent mondunk a békére, igent a felelősségvállalásra – ez volt a témája a keresztény megújulási mozgalmak és közösségek összefogásában harmadik alkalommal hazánkban megrendezett találkozónak, melyen többek között a Fokoláre mozgalom, a Szent Egyed és a Chemin Neuf közösség vett részt.

Húszéves a Cursillo

Április 25-én Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentmisét mutatott be a Magyarországon húsz éve indult Cursillo mozgalom ünnepségén a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. (Cursillo)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .