Ministránstalálkozó és díjátadás Esztergomban

Erdő Péter bíboros, érsek a szentmisén elmondott homíliájában a vértanú prágai püspök életéről beszélt, akinek missziós tevékenysége maradandó eredményeket hozott, amelyek Közép-Európa népeinek szívében máig élnek. A misszió területén a mai katolikusoknak is szolidárisnak kell lenniük egymással, közösen kell keresniük a választ korunk nagy hitbeli és erkölcsi kihívásaira. Szent Adalbert a vértanú misszionáriusok példaképe, olyan ember, akinek életében a kereszténység dinamizmust, küldetést jelentett. A ministránsok életében is küldetés a kereszténység, mert nem csupán részt vesznek a szentmisén, hanem aktívan szolgálnak az oltár körül is.
A szentmise keretében tett ígéretet a hívek közössége előtt az a két diakónus, akik arra készülnek, hogy elköteleződjenek a szent szolgálat mellett.
A szertartáson adta át Erdő Péter a Szent Adalbert-díjakat azoknak a világiaknak, akik az élet különböző területein az egyház, a kereszténység, a hit, az igaz emberség aktív misszióját teljesítik. Díjat kapott Dr. Tringer László orvos, Fehér László karnagy, Palojtay Béla orgonista és Németh Vince asztalos.
A szentmise utáni délutáni programon a ministránsok játékos vetélkedőn vettek részt, amelynek során Szent Pál életéből vett feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .