Hit és gyógyító erő

Az előadó francia nyelvű, Lourdes, des miracles pour notre guérison (Lourdes – csodák gyógyulásunkért) című, tavaly magyarul is megjelent új könyve kapcsán a világhírű Mária-kegyhely életéről, az ottani csodás gyógyulások kivizsgálására, dokumentálására létrehívott, általa vezetett intézmény munkájáról tájékoztatta az egybegyűlt csaknem hetven zarándokot.
A konferencia további részében Széll Kálmán orvosprofesszor beszélt Jézus gyógyító csodáiról, külön szólva arról, hogy Jézus áldó, egészséget adó kezének „meghosszabbítóiként” gyakorolhatják hivatásukat a mai hívő orvosok.

Leszkovszky György Pál domonkos szerzetes, orvos a Szűzanyának a történelemben betöltött szerepéről elmélkedett. A napjainkban újra meg újra megnyilvánuló jelenések arra hívják fel a figyelmünket, hogy Mária ma is jelen van az életünkben, s így is előkészíti fia második eljövetelét. Faigl Ilona doktornő, az egyesület vezetője a magyarság Mária-tiszteletéről tartott vetített képes előadást, kiemelve, hogy népünk történetét végigkíséri az égi édesanya iránti buzgalom. (Ez az előadás május 18-án este háromnegyed hét órától ismét elhangzik, ezúttal a budai ciszterci Szent Imre-templomban: XI., Villányi út 25.)

A zarándoknap folytatásaként a tihanyi apátsági templomban Thuronyi István festőművész életmű-kiállításának megnyitója következett, amelyen Fabiny Tibor irodalomtörténész méltatta a Lourdes-ban élő, 1921-ben született alkotót. Végül a hajdan zeneszerzést is tanult Thuronyi Madárzsolozsma című művének ősbemutatójára is sor került, Mechler Anna, Móré Irén, Szabó Krisztina és Szabó Réka tolmácsolásában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..