Hit és gyógyító erő

Az előadó francia nyelvű, Lourdes, des miracles pour notre guérison (Lourdes – csodák gyógyulásunkért) című, tavaly magyarul is megjelent új könyve kapcsán a világhírű Mária-kegyhely életéről, az ottani csodás gyógyulások kivizsgálására, dokumentálására létrehívott, általa vezetett intézmény munkájáról tájékoztatta az egybegyűlt csaknem hetven zarándokot.
A konferencia további részében Széll Kálmán orvosprofesszor beszélt Jézus gyógyító csodáiról, külön szólva arról, hogy Jézus áldó, egészséget adó kezének „meghosszabbítóiként” gyakorolhatják hivatásukat a mai hívő orvosok.

Leszkovszky György Pál domonkos szerzetes, orvos a Szűzanyának a történelemben betöltött szerepéről elmélkedett. A napjainkban újra meg újra megnyilvánuló jelenések arra hívják fel a figyelmünket, hogy Mária ma is jelen van az életünkben, s így is előkészíti fia második eljövetelét. Faigl Ilona doktornő, az egyesület vezetője a magyarság Mária-tiszteletéről tartott vetített képes előadást, kiemelve, hogy népünk történetét végigkíséri az égi édesanya iránti buzgalom. (Ez az előadás május 18-án este háromnegyed hét órától ismét elhangzik, ezúttal a budai ciszterci Szent Imre-templomban: XI., Villányi út 25.)

A zarándoknap folytatásaként a tihanyi apátsági templomban Thuronyi István festőművész életmű-kiállításának megnyitója következett, amelyen Fabiny Tibor irodalomtörténész méltatta a Lourdes-ban élő, 1921-ben született alkotót. Végül a hajdan zeneszerzést is tanult Thuronyi Madárzsolozsma című művének ősbemutatójára is sor került, Mechler Anna, Móré Irén, Szabó Krisztina és Szabó Réka tolmácsolásában

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .