Hírek

Szent István-díj a Béres családnak

Idén Béres József és családja kapta a Szent István-díjat, amelyet évente az összmagyarság érdekében kifejtett tevékenység alapján ítél oda a Szent István Közhasznú Alapítvány. A díj átadására hagyományosan az államalapító Szent István ünnepét megelőző vasárnap került sor Esztergomban. A díjazott kiválasztása minden évben közvélemény-kutatás és szavazás alapján történik. A díj, a harminc centiméteres, bronzból készült Szent István-emlékszobor Melocco Miklós szobrászművész alkotása. Béres József és családja az összmagyarság érdekében végzett példamutató gyógyászati tevékenységéért és emberközpontú üzletpolitikájáért kapta az elismerést. A díszoklevelet Jankovics Marcell, a kuratórium elnöke és a díjalapító Bihari Antal adta át.

Csángó szentmise Rákosszentmihályon

Idén immár hatodik alkalommal látott vendégül moldvai csángó gyermekeket Budapest XVI. kerületében huszonhat szívüket és otthonukat megnyitó család. Idén augusztus 17. és 24. között negyven gyermeket és három tanítót fogadtak be. Augusztus 23-án a rákosszentmihályi Szent Mihály-templomban közös szentmisén vettek részt a vendégek és a helyi közösség, majd csángó-estet rendeztek a közösségi házban. Itt táncház és szerény vacsora várta az érdeklődőket.

A szolnoki görögkatolikus egyházközség évfordulója

Augusztus 30-án emlékeznek meg Szolnokon a görög katolikus egyházközség alapításának huszadik évfordulójáról, ez a nap egyben a templom búcsúja is. Az ünnepi liturgiát 10 órától Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyés püspök végzi. A szentmisében Jakab Christián abszolvált teológus, az egyházi rend szentségének kisebb rendjében részesül.

Konferencia a hátrányos helyzetű gyermekekről

A Szent Ferenc Kisnővérei által alapított Elfogadlak Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával konferenciát rendez Arlón augusztus 29-én a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásáról. A rendezvényen olyan témákról esik szó, mint a közoktatási integráció, az esélyegyenlőség, a cigánykutatások vagy a toleranciafejlesztés a művészeti nevelés eszközeivel. A résztvevők megismerkedhetnek azzal a tevékenységgel is, amelyet Szent Ferenc Kisnővérei a hátrányos helyzetű cigány gyermekekért végeznek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .