Hírek

Egyházi iskolák a köz szolgálatában

Éppen húsz éve annak, hogy a politikai rendszerváltoztatást megelőzően, 1989. szeptember 1-jén ismét kaput nyithatott egy egyházi iskola Magyarországon. Az évforduló alkalmából a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara konferenciát szervez Egyházi iskolák a köz szolgálatában címmel, augusztus 26-án, Piliscsabán. Az előadók között lesz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke, továbbá Hoffmann Rózsa oktatáspolitikust, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője is.

Visegrád ezeréves

A város neve egy 1009-ben kiadott Szent István-kori oklevélben jelenik meg először, ennek emlékére Visegrád ünnepi évet hirdetett. Augusztus 29-én 10.30-kor Erdő Péter bíboros szabadtéri szentmisét mutat be, és megáldja a felújított templomot. A jubileumi ünnepség szónoka Sólyom László köztársasági elnök lesz.

Fogadalomtétel és szentelés Pannonhalmán

Augusztus 6-án két fiatal, Orsós Mózes és Matusz Hugó magára öltötte a szerzetesruhát, Bokros Márk novícius testvér pedig ideiglenes fogadalommal kötelezte el magát a bencés közösségben Krisztus szorosabb követésére. A konventmise keretében Fehérváry Jákó testvért pappá, Hortobágyi Arnold testvért diakónussá szentelte Várszegi Asztrik püspök, főapát.

Tanulmányi napok Pannonhalmán

Augusztus 4-én és 5-én a Studia Monastica (szerzetesi tanulmányok) idei előadásait Richard Yeo apát, az angol bencés kongregáció prézese, a buckfasti bencés közösség adminisztrátora, a szerzetesi kongregáció konzultora tartotta.

A Szombathelyi Egyházmegye könyvkiadója

Veres András szombathelyi megyés püspök júliusban megalapította a szombathelyi egyházmegye saját könyvkiadóját, a Martinus Könyv- és Folyóiratkiadót, amely augusztustól átveszi az egyházmegye Martinus című havilapjának kiadását is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .