Nem elvesztegetett idő

Hét évvel ezelőtt, az első zarándoklaton mintegy hetven fiatal indult útnak. Idén már ötszázra nőtt az elsősorban görög rítusú fiatal zarándokok létszáma, akik úgy érzik, egy hét a nyárból imádsággal, vidámsággal nem elvesztegetett idő, hanem közeledés Istenhez, embertársaink jobb megismerése. A zarándoklat, amely minden évben más útvonalat jár be, immár országossá, sőt nemzetközivé szélesedett, hiszen határainkon túlról is érkeztek fiatalok. A szervezők minden esztendőben választanak egy mottót. Idén ezt: Másképp.
Zöld, kék, piros és sárga csoportokba lehetett jelentkezni, hogy mindenki kicsit másképp, de ugyanazzal a végcéllal és ugyanazért a célért zarándokoljon néhány napon át. A Kisvárdáról induló útvonal idén Baktalórántháza, Máriapócs, Balkány, Újfehértó érintésével jut el a végcélhoz – Hajdúdoroghoz. Talán sokan nem is tudják, miért, de érzik, hogy egy ilyen gyalogos zarándoklaton valami egészen különös történik az emberekkel, amely kihat további életükre is. Ma már szinte közhelynek számít: a keresztény ember egész élete zarándoklat Isten felé. E nagy zarándoklat kicsinyített másán vesz most részt ez az ötszáz fiatal, akik augusztus 9-én elindultak, hogy a napi gondokat hátrahagyva, fáradságot, alkalmazkodást vállalva imádkozzanak, esőben, melegben vidáman úton legyenek. Az egyik csoport vezetője így fogalmazott: Bízom benne, hogy együtt sikerül lelassítani, végiggondolni, eszmélni, csendben lenni, nevetni, játszani, megnyugodni, önmagunkra találni, barátot találni.

  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .