Hírek

A szentbeszédet Joachim Meisner bíboros, kölni érsek mondja. A körmenetben a Szent Jobb előtt az Apostoli Szentszék által elismert szerzetesés lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai vonulhatnak. A rendezők kérik, hogy a csoportok részvételi szándékukat jelezzék az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Hivatal címén. (1250 Budapest, Pf.1., Fax:1/202-5458, e-mail: augusztus20@ esztergomiersekseg. hu)

Tóth János Csaba

Zarándoklat Kisvárdáról Hajdudorogra

A Hajdúdorogi Egyházmegye idén nyáron augusztus 9. és 14. között hetedik alkalommal szervez ifjúsági zarándoklatot, ezúttal Kisvárdától Hajdúdorogig. Az idei zarándoklat útvonala: Kisvárda – Baktalórántháza – Máriapócs – Balkány – Újfehértó – Hajdúdorog. A cél ezúttal Máriapócs helyett Hajdúdorog, mert a máriapócsi kegyképet ideiglenesen itt helyezték el, amíg a bazilika felújítása zajlik.

Görög katolikus sajtóiroda

Nők az egyházközségek megújulásáért

Piliscsaba-Klotildligeten az Egyházközségi Nővérek Társasága Központi Házában Nők az egyházközségek megújulásáért címmel Ferling György vezet lelkigyakorlatot augusztus 6. és 8. között minden lelki megújulásra vágyó nő számára, aki érdeklődik a nővérek közössége, karizmája iránt.

Sze

Szentelések

Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök augusztus 6-án szent liturgia keretében diakónussá szenteli Kondás András papnövendéket Múcsonyban, augusztus 9-én pedig Szikora József diakónust pappá szenteli Mezőladányban.

Görög katolikus sajtóiroda

Érseki szentmise Súron

Márfi Gyula érsek mutat be szentmisét a helyi falunapok keretében a Komárom-Esztergom megyei Súron augusztus 14-én 17 órakor.

Veszprémi sajtóiroda

Szent Anna-napi búcsúk

Országszerte búcsúi szentmisékkel ünneplik meg Szent Anna emléknapját. Július 26-án 11 órakor Paskai László bíboros celebrál búcsúi szentmisét a budapesti Szent Anna-plébániatemplomban a templom védőszentjének ünnepén, illetve ugyanaznap 18 órakor az esztergomi Szent Anna-templomban. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Mátraverebély-Szentkúton 11 órakor mutat be búcsúi szentmisét. Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyés püspök a Szent Anna-napi palóc búcsú keretében mutat be ünnepi szentmisét 10.30-kor a balassagyarmati Szentháromság- templomban.

S. I.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .