Hírek

Az első pünkösd napján együtt imádkozó apostoli közösségre utalva buzdított az egyetértő, egy szívvel való könyörgésre. Két évvel ezelőtt, a városmisszió alkalmával, de azóta is többször tapasztalhattuk, hogy ha Isten ügyében jövünk össze, velünk van a Szentlélek. Isten a helytállásunkat nézi, nem pedig azt, hogy milyen kellemes körülmények között éltünk.”

Megemlékezés

Nagy Imre és társai kivégzésének 51. évfordulóján, június 16-án, 18 órakor a budapesti Magyarok Nagyasszonya-templomban (VIII. Rezső tér) Spányi Antal püspök gyászmisét tart a kivégzettekért. Utána a templom szentélyének külső falánál a tavaly emelt emlékműnél mécsesgyújtás és koszorúzás lesz.

Fogadalomtétel Szociális Testvéreknél

Pünkösdvasárnap fogadalomtételre, illetve fogadalomújítására került sor a Szociális Testvérek Társaságánál a remete-kertvárosi Szentlélek-templomban. Első fogadalmat tett: Gaál Veronika és Takács Anita, nyolc testvér pedig megújította fogadalmát.

Görög katolikus diakónusszentelés Rómában

Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyés püspök június 1-jén szent liturgia keretében diakónussá szentelte Dobos András tanulmányait végzett papnövendéket Rómában, a Pápai Görög Kollégium melletti Szent Atanáz-templomban. (Hajdúdorogi Sajtóiroda)

Sándor István halálának 56. évfordulója

A szolnoki görög katolikus templomban pünkösdvasárnap liturgia keretében emlékeztek meg Isten szolgája Sándor István haláláról, és imádkoznak boldoggá avatásáért. (SDB)

Görög katolikus búcsú Mátraverebély-Szentkúton

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg május 23-án Mátraverebély-Szentkúton a görög katolikusok zarándoknapját. A búcsún, amelyet a hajdúdorogi egyházmegye és a nemzeti kegyhely közösen hirdetett meg, mintegy háromszázan vettek részt Nyíregyházáról, Budapestről, valamint Borsod és Nógrád megyéből. (Hajdúdorogi Sajtóiroda)

Egyháztörténeti kiállítás Jánkmajtison

A Szentháromság-templom szentelésének 600. évfordulója alkalmából, valamint az építtető, Jánki Lukács nagyváradi püspök emlékére egyháztörténeti kiállítás nyílt a jánkmajtisi katolikus iskola épületében. Az egyedülálló kiállítás mellett a helyi néprajzi gyűjtemény is megtekinthető. A kiállítások a nyár végéig látogathatók meg előzetes egyeztetés alapján. (K. B.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .