Hírek

Városi keresztút Szegeden

A katolikus egyetemi lelkészség április 3-án idén is hagyományos városi keresztutat szervezett, amely átszeli Szegedet. A Dóm térről induló stációjáráshoz idén ismét csatlakoztak a református egyetemi lelkészség tagjai is. A stációk témája a szolidaritás.

Koncert állami gondozott gyermekekért

Jótékonysági estet rendeznek április 5-én, a szegedi dómban az állami gondozott gyermekekkel foglalkozó Ágota Alapítvány javára. A koncerten, amelynek fővédnöke Kiss-Rigó László püspök, közreműködik Feke Pál, Sonnewend Enikő és Csanádi László. A rendezvényre nem árusítanak jegyet, a közönség önkéntes felajánlásait fordítják az alapítvány javára.

Akolitus és lektoravatás Győrszentivánon

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát március 24- én Győrszentivánon akolitussá és lektorrá avatta Huszár Gábor Maurus bencés oblátus testvért.

Templommegáldás Cserpatakon

Javítási munkálatok után, március 28-án megáldotta Böcskei László nagyváradi megyés püspök a cserpataki (Valea Cerului) római katolikus templomot.

Alkotói díj a kaposvári egyházmegye karitászigazgatójának

A marcali önkormányzat ünnepi ülésén, március 26-án Sütő László polgármester alkotói díjat adott át Jáki Zoltánnénak, a kaposvári egyházmegyei Karitász vezetőjének. Jáki Zoltánné és férje indította el tíz évvel ezelőtt Marcaliban a helyi karitászt. Az elmúlt fél évben – Balás Béla kaposvári püspök kérésére – újjászervezték az egyházmegye karitászát is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .