Hírek

Kárpátaljai intézmények megsegítése

Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége a Magyar Vöröskereszttel közösen február 17-18-án segélyszállítmányt vitt a kárpátaljai Nagyberezna árvaházába. Az intézmény több mint háromszáz szülő nélkül maradt gyermek neveléséről, iskoláztatásáról és egészségügyi ellátásáról gondoskodik. A nagykövetség idén többek között a Nagyszőlősön működő karitatív központ megsegítését is tervezi, melynek fenntartásában a katolikus egyház is részt vállal.

Ünnepi műsor Mindszentyről

Mindszenty József hercegprímás életét bemutató ünnepi műsornak ad otthont március 8-án a budapesti, Szondi utcai Szent Családtemplom (VI. kerület, Szondi utca 67.). A délután fél 5 órakor kezdődő megemlékezésre a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Nagyböjti családos lelkigyakorlat

A veszprémi püspökség nagyböjti családi lelkinapot szervez március 7-én, a devecseri plébánia melletti Családok Házába. Az elmélkedést Csókay András vezeti, a szentmisét Márfi Gyula érsek mutatja be. A nap folyamán lehetőség nyílik a somlói Jézus-ösvény megtekintésére is.

Magyar szentek a Lengyel Házban

Magyar szentek címmel, Prokopp Péter pap, festő, író születésének kilencvenedik évfordulója alkalmából kiállítás nyílik március 1-jén, a budapesti Lengyel Házban (X. kerület, Óhegy utca 11.). A Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesületének rendezésében megszületett tárlat munkanapokon, illetve a vasárnapi szentmisék után, március 20-ig tekinthető meg.

Hortobágyi T. Cirill kitüntetése

A pannonhalmi főapátság perjele, Hortobágyi T. Cirill február 20-án a Sándor-palotában – ötvenedik születésnapja alkalmából – elnöki emlékérmet vehetett át Sólyom Lászlótól, a Magyar Köztársaság elnökétől.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .