Hírek

Reggel fél 8-kor Csillaghegyről Fót, illetve Máriaremete felé, Farkasrétről Máriaremete és Nagytétény felé, Soroksárról Nagytétény és Pestszentlőrinc-Havanna irányába, 8 órakor indulnak Máriabesnyőről Kerepes, illetve Fót felé, 9 órakor pedig Rákoskeresztúrról Pestszentlőrinc-Havanna, illetve Kerepes irányába indulnak a zarándokok. Az imádságos zarándoklat mintegy kilenc-tíz órán át tart, majd a célállomásokon este 7 órakor kezdődő szentmisével ér véget. Máriaremetén Erdő Péter bíboros, Fóton Beer Miklós váci püspök, Nagytétényben Udvardy György esztergom–budapesti segédpüspök, Pestszentlőrinc-Havanna-telepen Varga Lajos váci segédpüspök, Kerepesen pedig Paskai László bíboros mondja a szentmisét

Az esztergom-budapesti vasútmisszió

Az esztergom–budapesti főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Vasúti Szociális Szolgálatánál április végén évadzáró szentmisét tartott Écsy Gábor karitászigazgató. A csoportnak a krízisidőszakban szerzett tapasztalatai és statisztikája alapján a segítséget kérők számának emelkedése észlelhető. (Karitász)

A Gyűjteményi Központ szakmai napja

Az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ (OKGyK) május 6-án tartotta zártkörű szakmai napját a muzeális gyűjtemények munkatársai számára a 2009 elején pályázati finanszírozásból bevezetett új adatbáziskezelő programmal kapcsolatban. Varga Lajos váci segédpüspök, az OKGyK igazgatója köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta a felmérés és leltározás fontosságát. (OKGyK)

Mátyás és a ferencesek

Reneszánsz és ferencesség témakörben előadás-sorozat kezdődött a ferences rend alapításának 800. évfordulója alkalmából a Pasaréti Ferences Alapítvány által működtetett Kájoni-házban (II. Szilfa u. 4.). A második előadást Harsányi István, a ferences rendtartomány főépítésze tartja május 18-án Mátyás király és a szegedi ferencesek címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. (Szerdahelyi Csongor)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .