Bérmálás

A bérmálást hosszú, felelősségteljes munka előzi meg, amit a lelkipásztorok és a hitoktatók végeznek. Ez alatt az idő alatt a jelölteket felkészítik a lelki felnőtté avatás szentségére. Spányi Antal székesfehérvári püspök május 10-én Móron és Nagyvenyimben „avatta be”; a keresztény életbe a fiatalokat és felnőtteket.
– Móron igen nagy élmény volt, hogy összegyűjtötték azokat a fiatalokat, akik az előző években bérmálkoztak és hűségesek maradtak – mondja a püspök. – A bérmálkozók egy része lemorzsolódik, a beavató szertartás után ritkán vagy egyáltalán nem jár templomba, de másik részük állhatatos marad, úgy él, ahogy annak idején megígérte. Ők ma ismét kifejezték hűségüket, s én áldást adtam nekik, hogy ez a szándék megvalósuljon bennük.
Hiszem, hogy a fiatalok, a felnőtt bérmálkozók segítségével egy olyan közege nő föl a katolikus egyháznak, amelyre mind jobban lehet majd számítani. Egyre több emberen uralkodik el a gyengeség, a reménytelenség, a fájdalom. Vigasz, útmutatás, erő csak az Istentől jöhet. Közvetlenül a papság szava sem jut el mindenkihez. A megbérmáltak sokkal több emberrel kerülnek közvetlen kapcsolatba. A kereszténység igaz tanítását képviselő gondolkodásmódjuk, életvitelük biztosan hatni fog a környezetükre. Remélem, ezen az úton is képesek leszünk segíteni társadalmunkat, erkölcseiben gyógyítani, erősíteni, felemelni Szent István népét.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .