Szent László ünnepe Nagyváradon

Magyarul, románul és szlovákul köszöntötte a híveket, figyelmükbe ajánlotta XVI. Benedek pápa szentföldi apostoli útján elhangzott gondolatait. A Festum Varadinum az összefogás egyik kifejezője, melyben a nagyváradi közösség vállalta a rá leginkább jellemző értékek ápolását. Szent László király példája abban segít, hogy a békés küzdelmet a mindennapi életben is sikerrel lehessen véghezvinni. Fel kell tennünk magunknak a kérdést: építője vagyok-e az egyházamnak, a közösségemnek, a társadalomnak? Az igazság szelleme vezeti-e a tetteimet? Ki tudok-e állni bátran a hit védelmében, azt érezve, hogy ez az, ami megtart és gazdagít engem?
A szentbeszédet Pálos István apát-kanonok, várad-szőlősi plébános mondta. A liturgián Virgil Bercea nagyváradi görög katolikus püspök, Fejes Rudolf Anzelm premontrei apát, valamint Fodor József helynök koncelebrált. A téren körmenetben hordozták Szent László király hermáját.
(Nagyváradi sajtóiroda)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .