Hírek

Tempfli József 1931. április 9-én született a Szatmár megyei Csanálos községben. Piarista és jezsuita atyák nevelték. 1956 szeptemberében kezdte el teológiai tanulmányait a gyulafehérvári római katolikus szemináriumban. 1962. május 31-én szentelte pappá Isten szolgája Márton Áron gyulafehérvári püspök. Pappá szentelése után tizenhét éven át Tenkén, 1979- től Tasnádon, 1983-tól pedig Nagyvárad-Olasziban működött plébánosként. 1990. március 14-én Boldog II. János Pál pápa Nagyvárad nyolcvanegyedik püspökévé nevezte ki. Megyés püspöki szolgálatát 2009 márciusáig végezte.
(Nagyváradi egyházmegye/ Magyar Kurír)

Pünkösdi pillanatok

Az ünnepi napokban több egyházmegyei székhelyen is gazdag programok, vásári sokadalom várta a híveket és az érdeklődőket. Székesfehérváron május 25-én, pénteken virágkötőversenyt tartottak, és pünkösd ünnepének tiszteletére virágdíszbe öltözött a történelmi belváros. Pécsett hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az egyházmegyei közösségek ünnepét. A kapucinus ferences szerzetesek Alberto Bottari de Castello pápai nuncius részvételével május 26-ától másnap hajnalig pünkösdi virrasztást tartottak az alsó-vízivárosi Szent Erzsébet-templomban. Pünkösdhétfőn az Esztergom–budapesti főegyházmegye szervezésében a karizmák ünnepére gyűltek össze Máriaremetén, a kegytemplom kertjében, ahol Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek mondott beszédet.
(Kp)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .