Hírek

A Biblia éve lezárása a nagybecskereki egyházmegyében

A Bibliát minden családba! akció keretében a vajdasági magyar ajkú katolikusok kedvezményes áron jutottak Szentíráshoz. Az egyházmegye főpásztorai összefoglaló értékelést adtak a jubileumi év eseményeiről. „A Biblia éve felébresztette az emberekben az érdeklődést a Szentírás, az Isten szava iránt – mondta Német László püspök. Fél éve vagyok az egyházmegye főpásztora, és személyesen is tapasztaltam, de paptestvéreim is megerősítettek abban, hogy a hívek nyitottabbak, érdeklődőbbek lettek a bibliai témájú történetek, könyvek iránt, s nagyobb figyelemmel hallgatták szentbeszédeinket. Örülök, hogy több egyházközségben voltak jól megszervezett, figyelmünket a Szentírásra irányító kezdeményezések.”

Tempfli József püspök életműdíja

A magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, a Bihar megyei RMDSZ életműdíjban részesítette Tempfli József nagyváradi megyés püspököt, aki 2008 decemberében nyújtotta be lemondását.

Idősbarát program

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal megkötött szerződés alapján pályázatot hirdet szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára lakhatási körülményeik részleges lakásátalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására. „Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban” – így foglalható össze ez a program, amely az idős emberek igényei szerint elvégzendő lakásátalakításokat támogatja. Fürdőkád helyett zuhanyozó, kapaszkodók, eltüntetett küszöbök, áthelyezett villanykapcsolók mind segíthetnek abban, hogy idős embertársaink önálló életvitelüket saját lakásukban folytathassák.