Hírek

A Biblia éve lezárása a nagybecskereki egyházmegyében

A Bibliát minden családba! akció keretében a vajdasági magyar ajkú katolikusok kedvezményes áron jutottak Szentíráshoz. Az egyházmegye főpásztorai összefoglaló értékelést adtak a jubileumi év eseményeiről. „A Biblia éve felébresztette az emberekben az érdeklődést a Szentírás, az Isten szava iránt – mondta Német László püspök. Fél éve vagyok az egyházmegye főpásztora, és személyesen is tapasztaltam, de paptestvéreim is megerősítettek abban, hogy a hívek nyitottabbak, érdeklődőbbek lettek a bibliai témájú történetek, könyvek iránt, s nagyobb figyelemmel hallgatták szentbeszédeinket. Örülök, hogy több egyházközségben voltak jól megszervezett, figyelmünket a Szentírásra irányító kezdeményezések.”

Tempfli József püspök életműdíja

A magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, a Bihar megyei RMDSZ életműdíjban részesítette Tempfli József nagyváradi megyés püspököt, aki 2008 decemberében nyújtotta be lemondását.

Idősbarát program

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal megkötött szerződés alapján pályázatot hirdet szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára lakhatási körülményeik részleges lakásátalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására. „Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban” – így foglalható össze ez a program, amely az idős emberek igényei szerint elvégzendő lakásátalakításokat támogatja. Fürdőkád helyett zuhanyozó, kapaszkodók, eltüntetett küszöbök, áthelyezett villanykapcsolók mind segíthetnek abban, hogy idős embertársaink önálló életvitelüket saját lakásukban folytathassák.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .