Hírek

A rendezvény teljes bevételét a rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ működtetésére fordítják. (Ferences Sajtóközpont)

Egyházmegyei sajtósok kitüntetése 

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének (MAKÚSZ) november 26-i tanulmányi napján Bertáné Pintér Katalin, a székesfehérvári, és Kovács Ágnes, a debrecen–nyíregyházi egyházmegye sajtóreferense kapta a Nívó-díjat. A MAKÚSZ pályakezdő újságírók számára alapított Sinkó Ferenc-díját Veszelovszki Balázs kapta, aki Salgótarjánban segíti a katolikus sajtót. (DP)

Az állam számít a Karitász munkájára

Schmitt Pál köztársasági elnök és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere felavatta a két évtizeden át romosan álló, ám mára teljesen megújult belvárosi épületet, a Hiemer-Font-Caraffa-házat. Az ünnepség után a köztársasági elnök négyszemközti megbeszélést folytatott Spányi Antal megyés püspökkel, a Katolikus Karitász püspök-elnökével, aki tájékoztatta a nyolcvanéves segélyszervezet munkájáról. Az állam számít a karitász munkájára – hangsúlyozta Schmitt Pál. (bpk)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .