Hírek

A püspöki konferencia a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat kezdeményezésére 1999 decemberében alapította a díjat az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek elismerése a díjazott személyes példájának felmutatása céljából.

Magyar Kurír

Száz éve született Belon Gellért

Advent első vasárnapján délután öt órakor Belon Gellért pécsi segédpüspök, jánoshalmi plébános születésének századik évfordulóján, szülővárosában, Füzesabonyban ünnepi szentmisét mutat be Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek. Szentbeszédet Udvardy György pécsi püspök mond, az Egri főegyházmegye püspökei, Ternyák Csaba érsek, Katona István és Palánki Ferenc segédpüspökök és papjai koncelebrálnak.

(k.)

Évadzáró szentmise motorosoknak

Tél elején a legtöbb motort leteszik a következő tavaszig. A Szent Gellért-sziklatemplomban (Budapest XI. kerüle, Szent Gellért rakpart 1.) november 20-án várják a motorosokat, hogy együtt adhassanak hálát az elmúlt év balesetmentes közlekedéséért.

(na)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..