Aranyérmeknél nagyobb győzelem

A Boden-tó melletti Lindau szülötte súlyosan gyengénlátó, ezért a távfutásban, sífutásban csak segítőtárssal tudott haladni, s még így sem kerülhette el a balesetet. Ám eredményei sem maradtak el.

Szellemi tehetségben sem szűkölködik. A müncheni egyetemen tavaly fejezte be kitűnő eredménnyel irodalom- és nyelvtudományi tanulmányait. Most több hónapos gondolkodás után bejelentette, hogy abbahagyja a versenysportot, bár a 2014-ben Szocsiban rendezendő téli paralimpián jó esélye lett volna aranyérmei szaporítására. Most azonban új tervei vannak egy olyan hivatásról, amely boldoggá teszi. Előjegyzési naptára máris tele van: előadás-sorozatokat tart arról, sorstársai hogyan kötelezzék el magukat a tisztes és sikeres üzleti életben. Mindamellett a sporthoz is hűséges marad, hiszen a tartományban több iskola sérült gyerekeivel foglalkozik. A keresztény irányultságú Christoffel Vakmisszió jószolgálati követe a nagyon veszélyeztetett afrikai és ázsiai lakosság körében, illetve a nemzetközi paralimpiai bizottság követeként is tevékeny. A sporteredmények érmekkel, díjakkal gazdagítják a versenyzőt – a másokért való élet pedig a lelkiismeret örömével.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .