Henryk Hoser pápai megbízott: Kibővítik a međugorjei kegyhelyet

Henryk Hoser érsek, a međugorjei plébánia Ferenc pápa által kinevezett állandó apostoli vizitátora bejelentette: bővítik a kegyhelyet a bosznia-hercegovinai városkában, ahol 1981-ben hat gyermeknek megjelent Szűz Mária.
A Večernji.hr hírportálnak adott interjúban Hoser érsek hangsúlyozta: „Međugorje mellett szóló, fontos érvek  a statisztikák… Látjuk, hogy folyamatosan nő a zarándokok száma, akik hazatérve mindent megtesznek azért, hogy abban a szellemben éljenek, amit Međugorjében fedeztek föl. Az az érzésem, hogy a világon több ember tudja, hol van Međugorje, mint azt, hogy hol van az ország fővárosa.”
A jelenések helyére a világ minden tájáról 2–2,5 millió zarándok érkezik évente. Azért döntöttek a kegyhely bővítése mellett, hogy jobb körülmények között fogadhassák a vendégeket. „A tervek szerint megnagyobbítják és az időjárási viszonyokat is figyelembe véve alakítják át a liturgikus szertartásokra szolgáló tereket, hogy nyáron hűvösek, télen melegek legyenek. A szabadtéri oltár előtti nyitott tér jelenleg nem nyújt védelmet a szertartásokon részt vevők számára az időjárás viszontagságaival szemben. Terveink szerint egy kápolna is épül a kegyhelyen” – ismertette a beruházás részleteit az apostoli vizitátor.

Forrás és fotó: Aleteia
Fordította: Thullner Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .