Hazai művészek fényképkiállításai

A tárlaton háromszáz év templomépítészeti remekeiről, kolostorokról vagy romjaikról készült művészi fotográfiáit tárja a látogatók elé az alkotó. Az elmúlt két évben készült felvételekből válogató mintegy negyven kép Csengersimától Bélapátfalván és Dörgicsén át Nagylózsig tanúskodik XI- XIII. századi eleink istenhitéről és -szeretetéről. A kiállítás, melyet Bodor Imre történész, egyetemi tanár nyit meg, május 3-ig tekinthető meg hétfőn, szerdán és pénteken 16 és 18 óra között, vagy telefonon előre egyeztetett időpontban

Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel fényképeiből nyílt kiállítás a Herendi Porcelánművészeti Múzeumban (Kossuth Lajos u. 140.). A tárlat április 30-ig tekinthető meg. Nyitva keddtől szombatig 9 és 16.30 óra között, húsvétkor zárva, április 14-től 30-ig mindennap 9 és 17.30 óra között.

– Szeretem a természetet, szeretem fényképezni, miként változik a táj látványa, amely éveken keresztül, ugyanabból az ablakból elém tárul. Egészen egyszerű, látszólag semmitmondó táj részletéről pannonhalmi ablakomból évekkel ezelőtt érdekes, hosszú sorozatot készítettem. S most itt, Tihanyban rendszeresen fényképezek olyan vissza nem térő pillanatokat, melyeket turista, látogató nem lenne képes. Nem megyek külön „fotózni”: a téma bejön hozzám az ablakon keresztül. (…) A természet számomra arról a harmóniáról beszél, amire tulajdonképpen minden ember vágyik. A természet rendje jelenti azt a romlatlan világot, amelybe minden ember szeretne visszakerülni… – vallotta Korzenszky Richárd 2000-ben Dürr János interjújában.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .