Haydn – reggeltől estig

Május 30-án, szombaton, déltől este tízig egymást követik Joseph Haydn egyházzenei művei, amelyek sorát este hat órakor szentmise szakítja meg. Egymást váltják a zenekarok és kórusok, illetve szólóénekesek. Felhangzik – többek között – a C-dúr mise (vezényel: Bubnó Tamás), A Megváltó hét szava a keresztfán (Hegedűs Endre és Katalin), a B-dúr mise (vezényel: Kovács László), a Missa Brevis (vezényel: Tardy László), s a sort A teremtés című oratórium zárja (vezényel: Oláh Gábor). Az összeállítás szerkesztője Csányi Tamás karnagy.

A rendkívüli zenei élményt ígérő alkalommal a belépés díjtalan, a fellépő művészek és együttesek szolgálatnak tekintik részvételüket. A Millenárison zenés gyermeknapi Haydn Maraton lesz május 31-én, 11 órától 23 óráig. A kétszáz éve elhunyt zeneszerzőnek szentelt jubileumi év csúcsa, a mester halálának napja: május 31., amikor ingyenes programokkal várnak kicsiket és nagyokat. Fellép Halász Judit, az Óbudai Danubia Zenekar és a Sebő együttes, este pedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével egyedülálló zenei kísérletet ad elő Szakcsi Lakatos Bélával. A nap házigazdája Novák Péter. A komponistáról ugyanezen a napon Budapesten, Pécsen, Esztergomban, Sopronban és Balatonfüreden is megemlékeznek a World Creation projekt keretében, amelynek célja, hogy minél több helyen felcsendüljön A teremtés-oratórium.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .