Határon átguruló segítség a Katolikus Karitásztól

Fotó: Vermes Tibor

 

Németországi jószolgálati nagykövetének segítségével a karitatív szervezet már második alkalommal juttat el kerékpárokat határon túli magyar családoknak. Ezúttal Beregszászra és a Rahói járásban lévő Gyertyánligetre kerültek a biciklik.
A Rákóczi Szövetség szervezésében fiatalok kerekeztek át a határon szeptember 28-án, pénteken kora délután. Ötven diák szállt fel az ajándék kerékpárokra Beregsurányban, ahonnan Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese és Klaus Höhn németországi jószolgálati nagykövet vezetésével keltek át a határon. A mintegy tíz kilométer megtétele után a beregszászi római katolikus plébánián a kerékpárok egy részét magyar diákoknak adták át. A többi járművet innen szállítják majd tovább a településen, illetve Gyertyánligeten élő családokhoz.
Gyertyánligeten közismerten rossz minőségűek az utak, így gépjárművel igen nehéz a közlekedés. A legtöbben ezért gyalogosan vagy biciklivel járnak a településen.
Érkezéskor Écsy Gábor köszönetet mondott a Rákóczi Szövetségnek, a diákoknak és kísérőtanáraiknak: „Egy nemes cél részesei voltatok. Ezzel az akcióval ötven olyan magyar gyermeknek tudunk örömet szerezni és segítséget nyújtani, akik nehéz körülmények között élnek itt, Kárpátalján. Ma azt is megmutattátok, hogy jót tenni sokféleképpen lehet” – fogalmazott a szervezet országos igazgatója.
A Katolikus Karitász hosszú évek óta segíti a határon túl élő magyar lakosságot szociális támogatásokkal, adományokkal, kórházi eszközökkel és az Orvosmisszió által biztosított egészségügyi ellátással.

Forrás: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .