Hármas ünnep a montreali magyar katolikus közösségben

A szentmisén a püspök kiszolgáltatta a bérmálás szentségét, valamint ezen a napon történt az előáldozás is. Cserháti Ferenc látogatása idén is egybeesett a kanadai anyák napjával, így a püspök külön köszöntötte az édesanyákat, és a misét értük is felajánlotta. A szertartáson a zenei szolgálatot az egyházközség zenekara látta el.
Urunk mennybemenetelének ünnepe alkalmából a püspök beszédében arra buzdított, hogy figyeljünk a Lélek ihletésére, és terjesszük a krisztusi örömhírt.
A szertartást fogadás, majd a Montreali Magyar Iskola évzáró ünnepsége és anyák napi műsora követte, amelyen fellépett a Bokréta ­Ifjúsági Néptáncegyüttes is.
Az ünnepen sokan kifejezték hálájukat a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébániához kapcsolódó ifjúsági szervezetek vezetőinek a közösségért végzett munkájukért, valamint Licskó Szabolcs plébánosnak, aki segíti és koordinálja a csoportok működését.

Forrás és fotó: Flora Monozlai

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .