Hardi Titusz elismerése

Fotó: Lambert Attila

 

Franciaország miniszterelnöke a közoktatásért és felsőoktatásért felelős miniszter előterjesztésére 2017. július 13-i rendeletével az Akadémiai Pálmarend Lovagja kitüntetést adományozta Hardi Titusznak, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szak­gim­názium és Szakkollégium igazgatójának a francia kultúráért végzett szolgálataiért.
Franciaország nagykövete, Éric Fournier november 28-án, délben ünnepélyes keretek között adta át a kitüntetés jelvényeit a Pannonhalmi Bencés Főapátságban.
Hardi Gábor Titusz OSB francia, magyar és történelem szakos tanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett. Francia nyelvvizsgáztatói és tolmácsképesítéssel rendelkezik; a győri Alliance Française kulturális szervezet az ő közreműködésével költözött Pannonhalmára 2014-ben. Általános iskolai tanulmányait részben Algírban végezte, majd a budapesti Arany János Gimnáziumban érettségizett 1981-ben.
Színházi és fotókurzusokat szervez és tolmácsol, francia művészek közreműködésével. 1997-ben a pécsi frankofón diákszínházi fesztiválon tanulói különdíjat nyertek Kis Herceg-rendezésével.
Francia szakos tanárként a testvériskolai kapcsolatok felelőse a párizsi régióban (Saint Charles, Athis-Mons, Passy Saint-Nicolas Buzenval, Rueil Malmaison).
1996-ban, amikor a Pannonhalmi Bencés Főapátság arra készült, hogy a Világörökség részévé nyilvánítsák, küldött volt az UNESCO mellett. 2001-ben Mádl Ferenc látogatása idején a magyar küldöttség tagjaként járt Franciaországban.
2006 óta a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója.

Forrás: Pannonhalmi Főapátság

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .